«

»

aug 01

Sobotňajšia prechádzka v rekreačnej lokalite pri jazere

Väčšina oslovených je spokojná a cítia sa dobre

Po piatkovej búrke a nie najkrajšom počasí na sobotu hlásili meteorológovia pekne, slnečno a teplo. To bol jasný pokyn ísť sa pozrieť  k jazeru ako Jazerčania relaxujú a chytajú bronz. Okolo jedenástej, kedy sme k vode došli, návštevníci ešte len prichádzali. „Nečudujte sa, pohľad na oblohu a mraky viacerých odrádza.

 

Zmoknúť dobrovoľne nikto nechce,“ obhajoval menší počet návštevníkov starší manželský pár. „My sme sa tiež prišli len poprechádzať, a keďže bývame blízko, ak bude treba doma budeme raz – dva,“ dodali pri rozlúčke. Pani Jolana tiež využíva rekreačnú lokalitu na prechádzanie sa. „Je tu veľmi pekne. Tráva pokosená, toalety sú k dispozícii, aj voda na pitie tu je. Škoda len, že niekdajšia reštaurácia, kde sa dalo aj najesť i napiť, nie je v prevádzke. Nám, starším, čo by sme si pri vode aj posedeli a čaj či kávu určite objednali, to chýba. Nedá sa s tým ešte do konca tohto leta niečo urobiť?, nedalo jej nepoložiť túto otázku, lebo podľa nej pri vode nie sú takmer žiadne možnosti ulahodiť popri oku i žalúdku. Starší muž, ktorý sa tiež prechádzal pri vode s dospelým synom, bol zase smutný z toho, že pri vode je relatívne menej ľudí, a tiež by privítal,  keby tu na spríjemnenie hrala hudba.

Mraky sa síce nerozchádzali, ale ľudia pomaly prichádzali. Viacerí, čo sú už zvyknutí, si vypýtali od správcu ležadlo, ďalší si na trávu rozprestreli len deku. Blízko seba telu D vitamín dopĺňali tri dámy.

Pani Mária došla z Furče. „Nie som tu prvýkrát, keď mi vyjde čas, prídem k jazeru. Na Furči takú možnosť oddychu nemáme, preto mi nerobí problém trochu cestovať. S tým, čo tu je, som spokojná. Vodu na pitie si prinesiem z domu a káva sa dá kúpiť v bufete, ktorý tu je. Keď som došla, ešte bol zatvorený, a tak som si zašla na kávu do cukrárne na prízemí obytného domu, ktorý je neďaleko. Tam si môžete pochutnať i na zmrzline či zákusku, tie tiež ponúkajú,“ zhodnotila možnosti prípadného občerstvenia.

Pani Dana je z Jazera a i keď po iné roky chodievala k vode častejšie, toto leto jej to časovo vychádza pomenej. Tento týždeň, kedy by malo byť aj nad 30 stupňov, tu však bude chodiť. Aj s vnukom.  S prostredím je spokojná, cíti sa tu dobre. „Piť veľmi nemusím, takže pivo či nealko, čo v drevenom bufete ponúkajú, si nekupujem. Pitie si prinesiem z domu, aj niečo na zahryznutie. Keď človeka predsa len chytí hlad, je tu Chaos, kde sa dá celkom slušne najesť. Do tejto rekreačnej lokality chodím pomerne často. Aj s rodinou bicyklovať sa či si zacvičiť na zariadeniach v lesoparku. A s vnukom na detské ihrisko alebo na pirátsku loď. Je tu dobre a som rada, že na Jazere toto všetko máme.“

Tretia dáma, pani Karolína, je tiež z Jazera a aj ona chodí  k vode často, lebo blízko býva. „Páči sa mi tu všetko. Dokonca aj voda, do ktorej pokojne idem a plávam v nej. Aj teraz som bola a  je dobrá. Nie je studená a žiadne negatívne javy sa mi na tele nerobia. Ani deťom nie, kým sú vo vode krátko, tak do 15 minút. Dobré je, že tu si nikto nikoho nevšíma, takže do plaviek sa odvážia vyzliecť aj dámy, ktoré nemajú miery modeliek. Ešte keby tu bol masér, bola by to dokonalá idylka,“ zasnene dodala.

Ladislav Slanina, ktorý si vtipne hovorí riaditeľ pláže, sa stará o poriadok, bezpečnosť oddychujúcich, o vydávanie ležadiel,  čistotu na toaletách, o plavcov, aby nešli do zóny blízko fontány. „Som tu tretí rok a od prvej chvíle robím všetko pre to, aby sa tu návštevníci cítili dobre a aby ich nikto neobťažoval. Teší ma, že aj vďaka pani starostke, ponúkame viaceré služby a ľudia sú v rekreačnej lokalite, a myslím, že aj so mnou, spokojní.“

Spokojné sú podľa ich slov aj mamy, ktoré s deťmi chodia na ihrisko Ježko. Ale aj tí, čo navštevujú blízke fitnes centrum a workoutové ihrisko v lesoparku. Pán Ján býva na sídlisku od roku 2003 a keď mu to časovo vyjde, príde si na náročné zariadenia zacvičiť. „Je to výborná vec aj pre nás, trochu starších. Osobne ma teší, že tu často vídam mládež, ktorá našla v cvičení vlastnou silou rúk a nôh záľubu. Dúfam, že si na toto vybavenie nebude niekto brúsiť zuby a dlho tu vydrží,“ naznačil, čo by sa mohlo stať.

Veríme, že sa nič také nestane a rekreačná lokalita i vybavenie v lesoparku budú stále k dispozícii malým i veľkým návštevníkom. Tento týždeň hlásia meteorológovia vysoké teploty, a tak všetkým, ktorým to čas dovolí, prajeme, aby si ich užili v pohode pri jazerskej vode.