«

»

jún 05

Nedávno bol na sídlisku 4. ročník Jazernej 50-tky

Nerozhodujú výsledky, ale vstať a bežať

Úcta, rešpektovanie, pokora, tolerancia, to sú hlavné atribúty behu Jazerná 50-tka, ktorého 4. ročník bol nedávno v našej mestskej časti. „My nepozeráme na to, kto je najrýchlejší a najdokonalejší.Víťazmi sú všetci, ktorí vymenia pohodlie na gauči a pred televíznou obrazovkou za stretnutie s priateľmi a zabehnutie takej vzdialenosti, akú zvládnu,“ hovorí  o poslaní a hlavných myšlienkach tohto behu jeho „otec“  a organizátor Jozef Koniar.  Podstatný je podľa neho dobrý pocit a kamarátske vzťahy, ktoré vidieť na trati na každom kroku.

Na štart sa postavilo 32 maratóncov. Medzi ženami vyhrala Alžbeta Tiszová, z TMS International Košice s. r. o, čas: 4:51:42,  druhá bola Eva Marková  z BK Steel Košice, čas: 4:56:47 U mužov prvý dobehol Ján Polončák z BK Stropkov, čas: 3:59:27. Druhý bol Erik Onofrej z  BK Furča, čas: 4:05:04 a tretí .Adrian Dovala z BK Drnava, čas: 4:23:26.

Bežalo i 45 členov družstiev, ktorí vytvorili 10 štafiet. Do cieľa ako prvá prišla štafeta Active life – druhá trieda, čas 3:14:29, druhá bola  BK Spartak Medzev, čas: 3:26:36 a tretia Labaš Fresh plus Košice, čas: 3:43:33.

Na trati nechýbal každoročný účastník a známy maratónec, Jazerčan Peter Polák. Organizátor ho za húževnanosť a celoživotné pôsobenie na bežeckých tratiach ocenil zlatou soškou. Pozornosť si zaslúžili i Peter Bačík a jeho priateľka Zlatica Semanová, ktorí sa tiež pravidelne zúčastňujú na podobných aktivitách. Medzi bežcami sme mali aj naše zastúpenie – dievčatá z miestneho úradu, ktoré prišla povzbudiť starostka Lenka Kovačevičová. Ako priaznivec športovania podporila Jazernú 50-tku aj finančnou dotáciou.