«

»

máj 16

V lesoparku „žije“ super ihrisko Ježko

Včera si deti odskúšali dve atrakcie

Sedem základných prvkov, to je super nové a super moderné detské ihrisko v lesoparku, ktoré včera prestrihnutím pásky slávnostne za všetky deti Jazera prevzali a hneď aj odskúšali školáci zo Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici.

 

 

 

„Je to ihrisko,  aké v meste zatiaľ nemá páru. Stálo približne 13-tisíc eur, z ktorých časť sme uhradili my, mestská časť, a 10-tisíc eur dalo mesto z účelových finančných prostriedkov určených na športové aktivity,“ dozvedeli sa malí i veľkí hostia od starostky Lenky Kovačevičovej.Ihrisko dostalo meno Ježko a zamerané je hlavne na hrubú motoriku, tréning balančných i koordinačných schopností a orientáciu detí v priestore.

Pozdrav pripojil aj primátor mesta Richard Raši, ktorý sa teší, že mestská časť  je plná zelene a sú v nej už miesta na hry a športovanie prakticky všetkých generácií. Najprv sa ako deti zahrajú na tomto ihrisku. Keď podrastú a budú si chcieť trochu zacvičiť a ponaťahovať telo, v susedstve je k dispozícii fit ihrisko, a je tam aj workoutové ihrisko pre náročných športovcov.

Detská radosť odskúšaním všetkých prvkov na  ihrisku Ježko neskončila. Stačilo sa presunúť o pár desiatok metrov ďalej a hurá, privítala ich ďalšia atrakcia a detská zábavka – pirátska loď.  Už len nech sa počasie ustáli a obe miesta hier budú určite plné hravosti a zvedavosti detí od približne
3 do 14 rokov.

Ježka okrem detí, starostky a primátora do života uviedli zástupca starostky Bernard Berberich,  námestníčka primátora Renáta Lenártová, poslanec jazerského miestneho zastupiteľstva Michal Capcara i učiteľky a vychovávateľky zo základnej školy na Jenisejskej ulici.