«

»

sep 12

Na Raketovej nové parkovacie miesta i obratisko

Dobrá vec sa podarila…

12Kto býva v blízkosti Raketovej ulice dobre poznal dopravnú situáciu. Málo miest
na zaparkovanie áut, k tomu blízkosť materskej a základnej školy i nemožnosť poriadne
sa s vozidlom otočiť, to boli dennodenné hry nervov vodičov i chodcov. Lokalita patrila v čase špičky jednoznačne k najproblematickejším na sídlisku.

Cez leto sa tu preto začali prostredníctvom spoločnosti Ekoloservis intenzívne stavebné práce. V júli a v auguste sú školy zatvorené a keďže je aj čas dovoleniek, pohyb ľudí bol o poznanie menší, a tak bol bežný každodenný sídliskový život o trochu menej skomplikovaný.

Pracovalo sa o stošesť a kým zazvonil školský zvonec, výsledkom investičnej akcie je preložený chodník i inžinierske siete, vybudovanie novej komunikácie, dopravné značenie, a hlavne 44 nových parkovacích miest. K tomu premaľovanie pôvodných 24  miest, takže dnes tu majú vodiči na odstavenie áut 68 plôch. Pri prácach pritom nepadol jediný strom,  alej v celej dĺžke bola zachovaná. Mestskú časť stál projekt, ktorý sa pripravoval niekoľko rokov, takmer 69-tisíc eur.

Na slávnostnom odovzdaní parkoviska boli okrem starostky aj viacerí poslanci mestskej časti, riaditelia materskej a základnej školy i  pracovníci miestneho úradu. Spoločne sa zhodli na tom, že dobrá vec sa podarila.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11