«

»

sep 07

Verejný rúškomat aj na našom sídlisku

Zatiaľ len na dvoch miestach v našom meste sú prístupné rúškomaty. Jedno je na našom sídlisku v OC Važec v sieti obchodu s potravinami.

„Aj my v kraji pociťujeme nástup druhej vlny pandémie. Po skúsenostiach zo začiatku roka, kedy boli rúška v celom svete nedostatkovým tovarom, chceme byť na túto situáciu pripravení. Zdá sa, že bez rúška to tak skoro nepôjde, preto chceme pomôcť obyvateľom v Košickom kraji zabezpečiť si základné ochranné pomôcky,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

V krajských rúškomatoch s motivačným obrázkom zodpovedného východniara Pištu, nájdete bavlnené rúška pre dospelých aj pre deti. Každé rúško je hygienicky balené a je ho možné opakovane používať. Okrem toho sú dostupné dezinfekčné gély na ruky a 20 kusové balenie jednorazových chirurgických rúšok. Rúška budú Hmotné rezervy Košického samosprávneho kraja predávať v nákupných cenách s minimálnou maržou, pričom zisk bude použitý na pokrytie nákladov spojených s prevádzkou rúškomatov. Cena rúšok sa pohybuje od 2,80 eur po 3,50 eur za kus, v závislosti od typu.

Zdroj: Košický samosprávny kraj