«

»

aug 20

Bodka za XII. ročníkom Jazerného maratónu

Viac ako 80 bežcov urobilo uplynulú nedeľu bodku za XII. ročníkom Jazerného maratónu, ktorého organizátorom bol BK STEEL Košice a pridala sa aj naša mestská časť. Opäť bol na Jazere a ženy i muži bojovali s kilometrami podľa toho, kto si na akú dĺžku trúfal.

Viac ako dvadsiatka sa rozhodla i pre klasickú maratónsku trať, teda 42 195 metrov. Do cieľa sa podarilo doraziť trinástim – deviatim bežcom a štvorici bežkýň, čo si zaslúži veľké uznanie. Na štarte bolo vidieť i známe tváre, ktoré sa na tomto bežeckom podujatí zúčastňujú takmer pravidelne. Patrí k nim maratónec a Jazerčan Peter Polák, ale aj ďalší obyvateľ našej mestskej časti Juraj Kurtz. Preteky sa tiež snaží nevynechať nevidomý Pavol Keri z Liptovského Mikuláša, ktorý s navádzačom zvládol v nedeľu zabehnúť 35 km. (Na snímke je vľavo s Jozefom Koniarom, Jaroslavom Balážom a Petrom Bucom). Jazerný maratón, ako hovorí jeho „otec“ a hlavný organizátor Peter Buc, je akousi augustovou predprípravou športovcom na októbrový Medzinárodný maratón mieru, ktorý sa beží v našom meste a zúčastňujú sa na ňom tisícky bežcov pomaly z celého sveta.

Medailové umiestnenia v Jazernej maratónskej trati:

Prvé miesto – Marek Kovalčík (na snímke v strede) z Bekele Košice, zľava Rastislav Skubeň z AK VTJ Zvolen, ktorý skončil druhý a na treťom mieste dobehol Daniel Tabaško, tiež z Bekele Košice. M. Kovalčík a D. Tabačko sa chystajú na svetoznámy maratón do Chicaga.

Ženy – maratónkyne si rozdelili miesta takto:

Zľava Ivana Butoracová (MTC Vyšná Šebastová), ktorá obsadila 1 .miesto, v strede Eva Mareková (BK Steel Košice), dobehla tretia, vpravo Eva Seidlová (AK Tlmáče), ktorá obsadila 4. miesto. Druhá Eva Čurlejová (O5 BK Furča Košice) dobehla do cieľa druhá, ale na záverečnom fotografovaní nebola, súrne musela odísť. Je však na samostatných záberoch.

Budúci rok bude už XIII. ročník Jazerného maratónu. I keď sa hovorí, že trinástka je nešťastné číslo, Peter Buc má túto číslicu rád, a preto verí, že aj o rok všetko dopadne výborne.