«

»

aug 10

Medzinárodná športová súťaž Jednoty dôchodcov Slovenska

Jazerčania vybojovali trikrát zlato a raz bronz

Približne stovka seniorov súťažila začiatkom augusta na 2. ročníku medzinárodnej športovej súťaže Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska (JDS).  Rozdelení boli do dvoch vekových kategórií:  muži a ženy do 70 a nad 70 rokov a čakalo ich 5 disciplín: hádzanie šípok, hod granátom na cieľ, kop do malej bránky, hod do basketbalového koša a  pétanque. Napriek náročným klimatickým podmienkam, teplomer ukazoval 36 stupňov Celzia, súťažiaci podávali obdivuhodné výkony.

Za Košice – mesto osmička súťažiacich, ktorá ho reprezentovala, spolu získala štyri zlaté, dve strieborné  a jednu bronzovú medailu. Výrazný podiel na tom mali práve naši – Jazerčania. Zlatom bol ovenčený Ivan Hudec v šípkach a v hode granátom a  rovnako zlatom  v pétanque a bronzom v hode granátom Marta Lovasová.

Záštitu nad podujatím prevzali  predseda KSK Zdenko Trebuľa, primátor Richard Raši
a starosta MČ Košice – Juh Jaroslav Hlinka. Hlavným organizátorom bola Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska Košice – mesto na čele s jej predsedom Ivanom Hudecom a organizačný tím tvorili členovia  JDS z našej mestskej časti. Do súťaže sa okrem okresných organizácií JDS Košického kraja zapojili športové kolektívy z Maďarska, Českej republiky a Krajskej organizácie JDS Žilina. Námestníčka primátora Renáta Lenártová a naša starostka Lenka Kovačevičová úspešných športovcov – seniorov dekorovali medailami.