«

»

máj 28

Koncom mája bude USE THE CITY 2017

Nové  pohľady  na  Košice

 Príspevková organizácia K13 – Košické kultúrne centrá v spolupráci s mestom Košice pripravujú od 30. mája do 3.  júna 2017 deviaty ročník festivalu USE THE CITY.  Jeho cieľom je predstaviť rôzne formy, žánre a podoby umenia vo verejnom priestore.

 

 

 

V rámci programu sú plánované prezentácie pouličného umenia, prejavy subkultúry, inovatívne formy vo verejnom priestore, premena urbánneho priestoru i neumelecké aktivity spojené so zapájaním širokej verejnosti. Ešte skôr ako sa festival v meste začne, od 26. do 28. mája budú v parku pri Štátnom divadle  i vo Výmenníku na ulici Obrody inštalované háčkované graffiti.

 

V našej mestskej časti budú dve zaujímavé aktivity.

  1. a 31. mája 2017 od 21:30 do 22:00 hod na Polárnej č. 12

Žiariace mesto  – Divadlo v paneláku

Žiariace mesto sa žánrovo pohybuje medzi divadlom a soundartom. Odohráva sa v priestore panelového domu, pred ktorým stoja diváci a sledujú hercov v oknách a v jeho okolí. K dispozícii majú bezdrôtové trojkanálové slúchadlá, pomocou ktorých môžu prepínať medzi troma paralelnými dejmi. Sú tak postavení do úlohy “režisérov” či “autorov” vlastného predstavenia, ktoré v reálnom čase sami (inter)aktívne tvoria.

 

3.júna 2017 od 21:00 – 22:00 hod pri vodnom vleku na jazere

Módna šou značky VYVA pod názvom Na hladine

Mladá košická módna značka VYVA je netradičná svojím príbehom. Ide o komunitno – umelecký projekt, ktorý na Slovensku nemá obdobu. Značku nekreuje jedna návrhárka, ale skupina žien – individualít a amatérok, ktoré spája záujem o módu.

 

Okrem toho bude 1. júna od 16:00 do 19:00 hod na ihrisku na Družicovej ulici Deň detí s hrdinami všedného dňa .