«

»

feb 13

Čisté duše

V pondelok dopoludnia sa uskutočnila výstava fotografií mestskej prírody Čisté duše – Príroda a jej čaro pohľadom človeka trpiaceho duševným ochorením. Autorkou projektu je poslankyňa mestskej časti doktorka Lucia Kleinová, ktorá celú vernisáž odprezentovala.

Príprava a spracovanie projektu jej zabralo veľa času a celé to trvalo jeden rok. Výsledkom je výstava fotografických prác ľudí trpiacimi duševnými chorobami.

„Cieľom projektu bolo zvýšenie pohybovej aktivity ľudí, ktorí trpia duševným ochorením. Viesť ich k aktivitám, k edukácii, nácviku sociálnych zručností. Zlepšiť adaptáciu jednotlivca zatriedením sa do spoločnosti. Odstránenie bezmocnosti človeka, ktorá súvisí so strachom zo straty spoločenského kontaktu,“ informovala nás doktorka Kleinová.
Starostka Lenka Kovačevičová bola vernisážou nadšená. „Vítame tento projekt nakoľko aj v našej mestskej časti žijú obyvatelia s duševným ochorením a realizácia tohto projektu je pre nich nesmierne prospešná. Teší ma, že sa myslí aj na ľudí s istými obmedzeniami, ktorí sami nedokážu fungovať, rozvíjať sa a vzdelávať. Vnímam tento projekt ako veľký prínos pre znevýhodnených jedincov. Chcem vyjadriť veľké poďakovanie autorke projektu i všetkým, ktorí priložili ruku k dielu.“