«

»

dec 08

Detský domov Uralská oslávil 30. výročie

Detský domov Uralská oslávil 30. výročie
V tomto detskom domove je Mikuláš symbolom narodenín, keďže každoročne si v predvianočnom čase pripomínajú výročie založenia. Tento rok je významnejší, pretože oslavujú okrúhlu tridsiatku.

Presne na Mikuláša pred tridsiatimi rokmi do detského domova prišli prvé deti. Pri príležitosti týchto osláv boli pozvaní všetci bývali zamestnanci, ktorí sa podpísali pri výchove detí, náhradne rodiny, bývali odrastenci, terajší domováci i starostka. Všetkých pri srdiečku zahrialo, keď videli dospelákov, ktorí vyrástli v detskom domove, podarilo sa im zaradiť do života a dnes majú vlastné rodiny. Na oslavy prišli aj sestry Žanetka a Patrícia. Tie si veľmi pochvaľujú personál, ktorý sa o ne roky staral a dal im pevné základy. Žanetka je vydatá mladá žena a mamička bábätka, Patrícia je šikovnou študentkou, ktorá vo voľnom čase pracuje. „Nie je nič krajšie, ako vidieť, že naše deti fungujú a dali sme im všetko potrebné, aby sa vedeli fungovať a zvládať nástrahy života,“ spokojne priznala riaditeľka Detského domova Uralská Andrea Matisová.
Pri tejto príležitosti s pestrým programom vystúpili deti z detského domova a zo základnej umeleckej školy. Krásne okrúhle výročie si právom zaslúži tortu s ohňostrojom. Zasýtili sa nie len detské bruška, ale všetky deti si odniesli neopakovateľný a nezabudnuteľný zážitok. Po celý čas vládla príjemná, rodinná atmosféra.