«

»

okt 05

Pomáhať je dobré

2V utorok 4. októbra sme otvárali denný stacionár Tvoja šanca na Galaktickej v MČ Košice – Nad jazerom, ktorý bude slúžiť pre mentálne a znevýhodnených hendikepovaných ľudí.

 

Slávnostné otvorenie bolo za prítomnosti vedenia mesta primátora Richarda Rašiho, námestníčky primátora Renáty Lenártovej, starostky MČ Košice – Nad jazerom Lenky Kovačevičovej, zriaďovateľky centra Kataríny Hermely, projektového manažéra Štefana Jambricha, i pozvaných hostí.

Denné centrum je prístupné klientom od osemnástich rokov. Bude otvorené denne a bude slúžiť hendikepovaným ako relaxačné a vzdelávacie centrum. V týchto priestoroch klienti budú tráviť čas v spoločnosti kvalifikovaných odborníkov, ktorí sa postarajú o pestrý vzdelávací program.

„Aby terapie a vzdelávanie malo efekt očakávame, že klienti budú v centre tráviť desať – jedenásť hodín denne. Osvoja si  mnohé zručnosti a získajú vedomosti, ktoré budú využívať v každodennom živote a budú im zľahčovať fungovanie,“ povedala Katarína Hermely.

Stacionár bude prínosom

„Denný stacionár pre týchto ľudí je v našej MČ Košice – Nad jazerom nevyhnutný ako soľ. Pomôže mnohým rodinám, ktoré majú práve zdravotne znevýhodneného člena, aby aj on mal možnosť stráviť kvalitne a plnohodnotne bežný deň pod dohľadom kvalifikovaných odborníkov,“ uviedla starostka.

Klienti majú k dispozícii miestnosti pre tvorivé práce, knižnicu, spoločenské hry, relaxačnú miestnosť, jedáleň.

Veľkou výhodou denného centra je, že klienti nie sú vytrhnutí z rodinného prostredia. Počas dňa sa budú venovať terapiám a v podvečer sa vracajú domov.

34tvojasanca14tvojasanca3162-2