«

»

máj 05

Dotácie sú už v rukách desiatich žiadateľov

Mestská časť v tomto roku pokračuje v dobrom trende, ktorý nastúpila vlani poskytnutím dotácií školám a neziskových organizáciám na podporu ich činnosti prispievajúcej aj k rozvoju sídliska.

Miestni poslanci na zastupiteľstve odsúhlasili dotácie pre desať žiadateľov. Materskej škole na Galaktickej ulici ju schválili na pokrytie výdavkov spojených s projektom Výchova a rozvoj telesnej výchovy – Pohybom ku zdraviu. Športový klub Handicap sport club Mravce dotáciu využije na úhradu výdavkov na tohtoročné turnaje v stolnom tenise slabozrakých, Kraso centrum Košice, n. o. peniaze použije na 46. ročník Veľkej ceny Košíc a priebežnú činnosť centra, Základná škola J. Urbana z Jenisejskej ulice na oslavu 40. výročia školy – konkrétne na Benefičný dvojkoncert, Megastretko, JenisejFest a slávnostnú akadémiu.

 

Súkromnému centru voľného času na Galaktickej ulice dotácia pomôže pri pokrytí výdavkov na turnaj vo vybíjanej, Základnej škole na Bukoveckej ulici na projekt Bukovecká deťom, čo je súťažno – športovo – zábavné popoludnie pre žiakov a ich rodičov, Haligande, o. z. na projekt Korene, Klubu kresťanských seniorov na organizovanie kultúrnych, športových a turistických podujatí. Verejná knižnica J. Bocatia dotáciu z dotácie uhradí časť výdavkov spojených s projektom Voľný čas ako výzva a ŠŠK Tydam Košice na materiálne vybavenie družstva na medzinárodný turnaj v Ostrave i na ďalšie súťažné, turnajové a priateľské zápasy.

Dekréty o pridelení dotácie na pôde miestneho úradu na milom stretnutí žiadateľom odovzdala starostka a jej zástupca.