«

»

máj 04

Jazero žije! – Košické Benátky

Mestská časť Košice – Nad jazerom predstavila včera, v rámci osláv Dní mesta Košice, popoludnie plné zábavy a pestrosti s názvom „Jazero žije“.

Pod vedením starostky Lenky Kovačevičovej a námestníčky primátora Lucie Gurbáľovej, sa na pódiu vystriedali talenty všetkých vekových kategórií. Vzduch pulzoval energiou mladých tanečníkov, zatiaľ čo dospelí prekvapovali svojimi umeleckými výkonmi a seniori svojou múdrosťou a gráciou.

Program bol ako kaleidoskop farieb a zvukov, od živých vystúpení až po hudobné interpretácie, čím dokonale odzrkadlil bohatstvo kultúry a talentu nášho sídliska.

Voda spája, a na Košických Benátkach to platí dvojnásobne. Tento krát však prilákala rekordný počet návštevníkov, ktorí sa zoznámili s kreativitou a talentom tvorcov na nezvyčajnej súťažnej prehliadke vlastnoručne vyrobených plavidiel. Atmosféra bola naplnená smiechom, zábavou a nezabudnuteľnými okamihmi pre celé rodiny.

Tisíce Košičanov prišli na brehy košického jazera, aby obdivovali širokú škálu originálnych vodných vozidiel. Hodnotená bola nielen ich vizuálna atraktivita, ale aj nápaditosť a precíznosť ich vyhotovenia. Od veľkonočného baránka s kraslicami, cez loď s čertom, až po plavidlo oblepené dolármi, všetko bolo možné vidieť na pokojnom brehu jazera.

Víťazom sa stal Detský domov Podolínec, ktorý svojou originálnou a dojímavou prezentáciou získal srdcia divákov a poroty. Na druhom mieste sa umiestnila Základná škola Hroncova s kvalitnou a precíznou prácou, a bronzovú medailu si odnieslo Centrum voľného času na Orgovánovej ulici za svoju zábavnú a inšpiratívnu prezentáciu.