«

»

jún 25

Zajtra na jazere Deň vodných športov 2019

Určite sa príďte pozrieť a niektoré plavidlo aj vyskúšať 

 Jazerská vodná plocha, aj breh zajtra ( 26. júna) ožijú štvrtým ročníkom Dňa vodných športov 2019 –  Water sports open day 2019.  Jeho cieľom je predstaviť verejnosti, hlavne mládeži a študentom, rôzne druhy vodných športov ako prostriedok zmysluplného trávenia voľného času v prírode a pri vode, osobnosti vrcholového a výkonnostného športu v týchto odvetviach,  ukázať pozitívny vplyv týchto športov na osobnostný rozvoj a vôľové vlastnosti, predstaviť projekt Medzinárodné partnerstvo mládežníckeho športu – cezhraničná spolupráca s Ukrajinou a jej zmysel, ale tiež  bezpečnosť na vode, prevenciu a prácu vodnej záchrannej služby.

To všetko sa začne o 9:00 hodine prípravou miesta konania podujatia, rozložením  a prezentáciou športového materiálu, lodí, kajakov, kanoe, windsurfov a paddleboardov na pláži pri vodnej ploche.

Súčasťou podujatia sú preteky TUKEMAN,  ktorých organizátorom je Technická univerzita Košice a Akademik Technická univerzita s jej ďalšími klubmi. Od 9:00 do 17:00 hodiny sú pripravené disciplíny: skok do diaľky z miesta, paddleboard (SUP) – jednoduchý okruh na Jazere (možnosť vyskúšať si pred absolvovaním) , kajak – jednoduchý okruh na Jazere (možnosť vyskúšať si pred absolvovaním) , orientačný beh – 1km okruh v areáli, mŕtvy ťah (dvíhanie činky) , softbal – odpal plastovej loptičky zo stojanu , futbal – kop loptou na cieľ. Disciplíny sa dajú absolvovať v ľubovoľnom poradí, výsledky z jednotlivých disciplín sa sčítajú. Kategórie: základná škola chlapci / dievčatá, stredná škola chlapci / dievčatá, po SŠ muži / ž.

Určite sa príďte pozrieť, stojí to za to.

(Fotografie sú z minulých ročníkov).