«

»

jún 19

Škôlkári úradníkmi

Miestny úrad našej mestskej časti (MČ) privítal malých Jazerčanov z troch materských škôl. Stovka detí dokonca na chvíľu aj „pracovala“ ako  pani starostka. Sofia a Vilko – si túto funkciu  vyskúšali aj naozaj, sediac za jej pracovným stolom.

„Prezerali si“ poštu, „vypisovali“ dovolenkové lístky a spolu s kamarátmi pečiatkovali „ dôležité“ dokumenty. Starostka Lenka Kovačevičová čelila aj otázkam, napríklad – či sa ešte na sídlisku vybudujú ďalšie detské ihriská alebo pribudnú miesta, kde sa bude predávať viac zmrliny…

Kým „návštevníci“ prekročili prah budovy, pred Kanceláriou prvého kontaktu ich „mečom“ pasovali za škriatkov – pomocníkov starostky. V zasadačke, kde  máva rokovanie miestne zastupiteľstvo, sa prístupnou formou zoznámili s prácou zamestnancov, spoznali erb i vlajku  MČ, dozvedeli sa o kompetenciách úradu i zaujímavostiach sídliska.

Škôlkári z materských škôl na Dneperskej, Galaktickej a Azovskej ulici si miestny úrad mestskej časti prezreli aj vďaka aktivite Pátrač Tino spoznáva, ktorá je zameraná práve na to, aby deti spoznali, čo kde je na sídlisku a na čo sa tá ktorá organizácia zameriava. Okrem nových zážitkov si z úradu odniesli aj drobné sladkosti.