«

»

apr 15

Sobotné predpoludnie pri jazere patrilo duatlonistom

Chladné počasie ich nezastavilo

 Uplynulú sobotu sme sa prebudili do škaredého ráno. Poprchávanie, silný vietor a pri vode jazera dva stupne, to boli podmienky na Cassovii – jazernom žiackom duatlone a súčasne Slovenskom pohári v duatlone, ktorý zorganizoval Triatlonový klub Košice. Pretekalo sa podľa platných pravidiel a predpisov STÚ.

Riaditeľ pretekov Gregor Fotul, ktorého sme sa opýtali, či preteky kvôli nepriaznivému počasiu predsa len neodložia, odpovedal – „určite nie. Súťažiaci sú zvyknutí na nástrahy počasia. Uvidíte, okrem behu a cyklistiky nebudú nič vnímať, len to, aby sa umiestnili čo najlepšie.“ Mal pravdu.

Skôr ako hlásateľ Viktor Fotul odštartoval preteky, súťažiacich čakala kontrola bicykla,  jeho „zaparkovanie“ v depe, nasadenie čipov, organizátorov zase posledné prekontrolovanie mapy pretekov i stanovíšť. Žiaci mali podľa veku absolvovať beh na rôznu vzdialenosť, jazdu na bicykli a znovu beh. Keďže na štarte boli  aj ročníky 2012 a mladší, hlavná rozhodkyňa Elena Stanková sa ich pre istotu opýtala, či vedia, ktorá je pravá ruka, lebo behať majú po pravej strane… A potom sa začal boj s metrami a časom, do ktorého súťažiaci dávali skutočne všetko. Okrem  košických prišli aj duatlonisti z Bratislavy, Levíc, Spišskej Novej Vsi a ďalších centier venujúcich sa tomuto náročnému športu. Košickí športovci nesklamali, v každej vekovej kategórii získali medailové umiestnenia. Vidno, že v klube, ktorý čaká o rok pekné jubileum – 20 rokov existencie –  to s deťmi vedia. Podujatie podporila i mestská časť, jazerská starostka Lenka Kovačevičová pridala sladkosti a povzbudzovať mlaď prišiel i miestny a mestský poslanec Martin  Seman.