«

»

mar 21

Dievčatá z Rovníkovej to dali v plnej paráde

Majú dve zlaté a tri strieborné

Už sme písali o tom, že tri dievčatá  zo Špeciálnej základnej školy z Rovníkovej ulice Adela Mižigárová (na snímke vľavo), Denisa Horváthová (v strede) a Simona Horváthová (vpravo) reprezentujú Slovensko, naše mesto, školu i seba  na  Svetových letných hrách špeciálnych olympijských hier 2019 (Special Olympics World Summer Games). Je to podujatie pre športovcov s mentálnym postihnutím s miestom diania Spojené arabské emiráty.

To, čo na olympiáde dosiahli, tým sa môžu popýšiť len máloktorí naši vrcholoví športovci, nie obyčajné „baby“ z Košíc.  V silnej konkurencii  bojovali  viac ako levice a…  Adela získala striebornú medailu v behu na 200 metrov a zlatú v skoku do výšky. Denisa na 100 metrov dobehla druhá, takže má striebro, a Simona má zlato v skoku do diaľky.

Veríte tomu? Domov prinesú dve zlaté a tri strieborné medaily! Neuveriteľné. Nádherné. Veľké blahoželanie. Aj trénerke a riaditeľke školy Mgr. Jane Valenčákovej, ktorej sa toto všetko ani veriť nechcelo a vlasy jej od šťastia „dupkom“ stáli. Nečudujeme sa.  Naozaj sa nechce veriť, že na obrovskom svetovom fóre tri dievčatá dosiahli taký úspech.

Blahoželanie a vďaka vám.

  1. S. Snáď si ten úspech všimnú aj na iných fórach, nielen my, v mestskej časti.