«

»

nov 05

Spoločne búrali bariéry pre znevýhodnených občanov

Tvoja šanca zariadeniam ponúkla šancu

Domov sociálnych služieb DOMKO, Klub Forresta Gumpa, n. o., Autistické centrum Rubikon, n. o.,  a tiež  regionálne autistické centrum Francesco z Prešova prišli na pozvanie košického Občianskeho združenia Tvoja šanca a jeho riaditeľky Kataríny Hermelyovej na športovo-vedomostnú akciu Nordic Walking – Krok za zdravím po Jazere, ktorú dnes Tvoja šanca zorganizovala na našom sídlisku.

Viac ako 60 účastníkov zo spomínaných zariadení prišlo naplniť poslanie podujatia –  spoločne búrať bariéry pre znevýhodnených občanov.

Deti i dospelí sa zapájali do vedomostných testov, spoznávania vlajok štátov, ľudových piesní, ktoré aj nôtili, alebo podľa vône hádali, čo sa skrýva v prikrytých pohároch. Krátke prestávky medzi disciplínami využili na občerstvenie a potom poďho absolvovať po promenádnom chodníku krátku prechádzku s trekingovými palicami, teda tzv. nórsku chôdzu.

„Súdržnosť, vzájomné pochopenie, snaha o krok sa posunúť ďalej v bežnom živote, ale aj prežiť pekné predpoludnie v prírode a s kamarátmi, to boli ďalšie bonusy podujatia Krok za zdravím po Jazere,“ uviedla riaditeľka občianskeho združenia Katarína Hermelyová. „Tento rok je to naše druhé spoločné podujatie, pred začiatkom leta sme už jedno podobné mali. A, samozrejme, radi by sme z neho vytvorili tradíciu, teda akési jarné a jesenné spoločné búranie bariér.  Podujatie opäť podporil aj Fond zdravia mesta Košice, n.f.,“ doplnila K. Hermelyová. Na otvorenie podujatia prišla  aj jazerská starostka Lenka Kovačevičová, ktorá si trekingové palice tiež vyskúšala.