«

»

okt 15

Tajomstvo Janka Hraška návštevníkom chutilo

Polievkový festival pre Jazerské ženy strieborný

Kulturpark patril v sobotu popoludní gastronómii, vôňam, chutiam, koreniu a množstvu návštevníkov – ochutnávačov a hodnotiteľov, ktorých prilákal 7. ročník Polievkového festivalu.  Varením sa do neho zapojilo 43 súťažiacich tímov zo združení, komunít, menších žijúcich v našom meste, aj profesionálnych kuchárov. Tí všetci cez polievky priblížili svoju kultúru a rôznorodé kuchyne a podľa spočítaných lístkov ich umenie ohodnotilo viac ako dvetisíc  návštevníkov.

Za našu mestskú časť súťažili Jazerské ženy + zástupca starostky Bernard Berberich, občianske združenie Tvoja šanca a nie s varechou v ruke, ale s „paličkami“ na javisku, možno aj 4-tisíc návštevníkov pozdravili Jazerské mažoretky.

Polievka Tajomstvo Janka Hraška, ktorej sme ponúkali 40 litrov a malí i veľkí si na nej pochutnávali, im musela naozaj „šmakovať“, pretože sme vďaka ich hlasom v silnej konkurencii získali druhé miesto – striebornú varechu. Radosť obrovská, veď je to ocenenie jazerského kuchárskeho umenia. Popritom potešilo aj pekárenské, keďže sa len tak zaprášilo aj po asi 500 pagáčikoch, ktoré sme tiež ponúkali. Jazerským ženám poblahoželala aj skupinka seniorov z Denného centra, ktorá tiež bola na „polievkáči“.