«

»

okt 01

Detské ihrisko na „Gagarinke“ je moderné a má prvky, aké inde nie sú

Čakali dlhšie, ale stálo to za to

Plocha medzi Námestím kozmonautov a Gagarinovým námestím sa v posledný septembrový piatok niečo pred štvrtou popoludní začala zapĺňať rodinkami s drobizgom. Túžobne očakávané ihrisko, na ktoré sa s netrpezlivosťou pozerali  z okolitých blokov,  ich po dňoch čakania pozvalo na otvorenie.

 

Po príhovore starostky bola pred deťmi vážna úloha – slávnostne ho prestrihnutím pásky otvoriť  a potom sa rozbehnúť k atrakciám, ktoré na nich čakali. Kde skôr ísť, čo vyskúšať ako prvé? Hojdačky, preliezačky, farebný rušeň, lanovú dráhu, pieskovisko, domček? Ach, jaj, to sa všetko  naraz nedá… A tak po živom trávnatom koberci pobehovali raz tu a raz tam.  Pri tých menších spolu s nimi aj mamka alebo ocino. Radosti bolo  medzi  deťmi vrchovato. K tomu ešte malé občerstvenie a sladké mámenie v podobe cukrovej vaty…

Na niekdajšom ihrisku demontovanú podstatnú časť nevyhovujúcich hracích prvkov nahradili nové, cerfitikované. Dnes je nielen jedným z najväčších ihrísk, ale jedinečné v tom, že sa pýši atrakciami, ktoré na iných nie sú.  Nebola to lacná investícia, stála takmer 30-tisíc eur, ale podstatné je, že sa dobrá vec podarila. Na otvorení  boli aj viacerí jazerskí poslanci, ktorí schválením financií v rozpočte podporili myšlienku jeho obnovy a prispeli k radosti detí.