«

»

máj 24

Miestny úrad navštívili deti z dvoch materských škôl

Stali sa starostkinými škriatkami – pomocníkmi

Pred pár dňami bolo na našom miestnom úrade zvlášť rušno i hlasnejšie ako je to bežné.  Na návštevu totiž  prišli deti z dvoch materských škôl sídliska. Najprv prah úradu prekročili spolu s pasovaním za škriatkov – starostkiných pomocníkov dievčatká a chlapci z Materskej školy na Galaktickej ulici.

 

Pristavili sa pri tabuli s fotografiami poslancov miestneho zastupiteľstva, navštívili niekoľko kancelárií, dozvedeli sa viacero im pochopiteľnou formou podaných informácií o miestnom úrade a samospráve. Poslednou zastávkou bola kancelária starostky, ktorej pomohli „vybaviť poštu“.  Za to, že všetci boli šikovní, dostali sladkú odmenu.

Podobný program mali počas návštevy úradu i deti z Materskej školy na Dneperskej ulici. Namiesto starostky, ktorá ich nemohla privítať, sprievodcom úradom im bola Ing. Jana Janotková. Poštu starostky síce nevybavovali, ale viacerých zvedavcov pokrútila na jej stoličke, nech si to na nečisto vyskúšajú. Ktohovie, či si na podobnú o nejakých dvadsať rokov niektoré z týchto detí ako starosta či starostka skutočne  nesadne…