«

»

okt 03

Volejbal spojil dve mestské časti

Rok narodenia nerozhodoval

Je známe, že keď sa stretnú nadšení a oduševnení ľudia a priaznivci športu, rýchlo sa zrodí myšlienka spolupráce. Presne tak to bolo aj pri nápade medzi mestskými časťami Košice – Juh a Nad jazerom zorganizovať  volejbalový turnaj.

 

 

Na skutočnosť sa zmenil v posledný septembrový deň, keď sa odohral turnaj o Putovný pohár Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Košice – Juh (SZPB).  Pripravili ho Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a komisia mládeže, športu a vzdelávania pri našom miestnom zastupiteľstve a odohral sa v telocvični Základnej školy na Družicovej ulici. Pod sieť sa síce postavili zástupcovia aj mladšej, aj  staršej generácie, ale tam, kde hrajú prím srdce a láska k športu, tam sa o rozdielnosti výkonov kvôli rokom narodenia nedalo hovoriť.

Na treťom mieste skončilo družstvo pod menom Timkovci, na druhom sa umiestnilo družstvo SZPB a prvé miesto obsadilo a putovný pohár získalo družstvo našej komisie. Predseda ZO SZPB Košice – Juh  Dušan Rybanský pri príležitosti otvorenia turnaja pripomenul, že toto podujatie je venované aj vojenským operáciám na Dukle pri našom oslobodzovaní, ktoré si v októbri pripomíname.

 

Tešíme sa, že tradícia turnaja a výborná spolupráca dvoch mestských častí budú pokračovať.