«

»

okt 03

Workshop na pomoc rodinám utečencov s malými deťmi

Domov na mamKE

Workshop Domov na mamKE je inšpirovaný iniciatívou mamičiek Domov na mame, ktoré pomáhajú mamám postihnutým utečeneckou krízou šitím nosičov pre bábätká.  Jeho cieľom je zozbierať čo najviac nosičov pre bábätká a malé deti a pomôcť tak putujúcim rodinám. Matky
a otcovia nosia svoje deti v náručí tisícky kilometrov, a práve nosiče sú pre nich v veľkou pomocou.

„Vnímame silnejúci záujem o pomoc matkám v núdzi, a preto chceme „nasadiť“ to, v čom sme na Slovensku silní – našu šikovnosť, kreativitu a remeselnú zručnosť,“ má na svojom webe zverejnené iniciatíva Domov na mame.

Na workshope vo Výmenníku Važecká budú pod vedením lektorky Mgr. Jany Kadaňkovej účastníci šiť ergonomické detské nosiče. Vďaka nim budú deti v bezprostrednej blízkosti svojej matky či otca, v teple a bezpečí,  rodičom sa uvoľnia ruky a deťom sa umožní pohodlný spánok a uľahčí dojčenie v neľahkých podmienkach či za pochodu.  Vytvorené nosiče sa prostredníctvom dobrovoľníkov a humanitárnych organizácií (Slovak fashion council, o. z.) odvezú priamo na miesta, kde sú najviac potrebné.

Workshop bude vo štvrtok, 5.októbra 2017 od 13:00 do 19:00 hod vo výmenníku Važecká. Je súčasťou festivalu Rozmanitosť. Uvítame, ak prídete a pomôžete so šitím nosičov pre bábätká.  Vstupné sa neplatí.