«

»

júl 12

Trixeňáci v súťažných disciplínach zvládli silnú konkurenciu

Alexander Vaško ml. triumfoval

Vodná plocha jazera bola cez víkend miestom 2. kola Svetového pohára vo vodnom lyžovaní za vlekom – International Tour of Cableski. Našim vodným lyžiarom z Vodnolyžiarskeho klubu Trixen sa mimoriadne darilo. Najviac Alexandrovi Vaškovi ml., ktorý sa stal ústrednou postavou všetkých troch súťažných disciplín – v slalome, akrobatickej jazde i v skokoch.

 

Pri každej sa pri záverečnom zhodnotení postavil na stupienok najvyšší.

Pri slalome to bolo v novom slovenskom rekorde, pričom v tejto disciplíne „naživo bojoval“ v rozjazde o prvenstvo s držiteľom svetového rekordu Nemcom Simonom Hermannom. A bol úspešnejší. Na štvrtom mieste skončil košický slalomár Štefan Olšavský a piaty bol „trixeňák“ Samuel Saxa. V akrobatickej jazde Alexander Vaško ml. zvíťazil pred Kirylom Lapkouskim z Bieloruska. Vydarila sa mu aj jeho najobľúbenejšia disciplína – skoky. V prvej sérii skokov mu to vyšlo v pohode a k jeho spokojnosti. Rovnako aj tretí skok. Fantastický bol ale druhý skok, kde zaletel za hranicu 60,6 metra, kým Bielorus Artem Marozau zaostal o takmer dva metre, takže obsadil až druhé miesto.

Aj v ženskom slalome sa tešila lyžiarka z Trixenu – Karin Bořiková. V rozjazde o prvé miesto zvládla skúsenejšiu Nemku Janu C. Meierovú. Košičanka Veronika Cseplőová v skokoch dosiahla výkon 36,7 metra, a to jej vynieslo tretie miesto. Prvá bola Irina Turetsová z Bieloruska skokom 48,7 metra.