«

»

jún 27

Inline dráha na Bukoveckej miestom Majstrovstiev Slovenska

Korčuliari predvádzali úžasné jazdy

Základná škola na Bukoveckej ulici sa už asi dva roky pýši niečím, čo inde v meste nemáme – inline dráhou na korčuľovanie na kolieskových korčuliach. A práve na nej boli uplynulú nedeľu dráhové Majstrovstvá Slovenska. Zorganizoval ich Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz v spolupráci s Rollerskating Race Teamom Cassovia. Riaditeľom pretekov bol Miroslav Benedik a hlavným rozhodcom Zdeněk Sauer z Česka.

 

Účastníkov v rôznych kategóriách bola takmer stovka a zastupovali kluby z celého Slovenska, jeden – RTS – dokonca až z Prahy. Na dráhe o majstrovské tituly bojovali súťažiaci z klubov: Rollerskating Race Team Cassovia, Skating Club Košice, RK Inlinecenter Košice, IC Žilina, ŠKM Akademik Prešov, RTS Praha, Cookie skating club Košice, ŠK Elba Prešov, ŠK STEZ Spišská Nová Ves, I-riders Bratislava, Stepné kozy zo Šale a rekreačný korčuliar. Pretekalo sa v kategóriách: Materské školy, Fitnes začiatočníci dievčatá, Fitnes začiatočníci chlapci, Mladšie žiačky, Mladší žiaci, Staršie žiačky, Starší žiaci, Juniorky, Juniori, Seniorky, Seniori, AK masters, i keď korčuliarom v kategóriách materské školy, Fitnes a AK Masters sa tituly neudeľovali.

Zástupcovia z košických klubov sa na dráhe nestratili. Predvádzali úžasné, niekedy až dych vyrážajúce jazdy spojené so zimomriavkami. Najmladšou účastníčkou bola 5-ročná Marcelka Antalová z Rollerskating Race Teamu Cassovia, o ktorej sa predsedníčka klubu Jana Benediková vyjadrila, že je skutočným talentom na tento druh športu. Len o čosi starším pretekárom, ktorý súťažil za materské školy, bol Jožko Zeleňák.

Inline dráha na Bukoveckej ulici po prvýkrát patrila účastníkom takého dôležitého korčuliarskeho podujatia.