«

»

máj 29

USE THE CITY 2017

USE THE CITY 2017

Po deviatykrát ožijú ulice a verejné plochy umením, aby vytrhli obyvateľov Košíc z letargie a pozreli sa na svoje mesto z inej perspektívy. Festival USE THE CITY 2017 sa koná na netradičných miestach, na prvý pohľad skrytých očiam nevšímavcov. Tohtoročný slogan Objav umenie na nečakaných miestach sa môže považovať za výzvu pre všetkých, aby počas festivalového týždňa mali oči a uši otvorené a striehli na alternatívne umelecké počiny vo svojom okolí.

V našej mestskej časti budú dve zaujímavé aktivity.

  1. a 31. mája 2017 od 21:30 do 22:00 hod na Polárnej č. 12

Žiariace mesto  – Divadlo v paneláku

Žiariace mesto sa žánrovo pohybuje medzi divadlom a soundartom. Odohráva sa v priestore panelového domu, pred ktorým stoja diváci a sledujú hercov v oknách a v jeho okolí. K dispozícii majú bezdrôtové trojkanálové slúchadlá, pomocou ktorých môžu prepínať medzi troma paralelnými dejmi. Sú tak postavení do úlohy “režisérov” či “autorov” vlastného predstavenia, ktoré v reálnom čase sami (inter)aktívne tvoria.

3.júna 2017 od 21:00 – 22:00 hod pri vodnom vleku na jazere

Módna šou značky VYVA pod názvom Na hladine

Mladá košická módna značka VYVA je netradičná svojím príbehom. Ide o komunitno – umelecký projekt, ktorý na Slovensku nemá obdobu. Značku nekreuje jedna návrhárka, ale skupina žien – individualít a amatérok, ktoré spája záujem o módu.

Okrem toho bude 1. júna od 16:00 do 19:00 hod na ihrisku na Družicovej ulici Deň detí s hrdinami všedného dňa .

PROGRAM

Pondelok 29. 5. 2017 až streda 31. 5. 2017
od 10:00 do 18:00 hod
Horizonty II. | Plenér na sídlisku
ul. Štítová, Staré mesto

Skupina maliarov svoje plátna rozkladá uprostred betónového sídliska a maľuje to, čo ich obklopuje. Na záver svoje obrazy vystavia v atypickej verejnej galérii na ulici Štítová, a ich kópie budú skrášľovať vchody do bytových domov v bezprostrednej blízkosti Výmenníka Štítová.

Rovnako v pondelok29. 5. 2017 od 10:00 do 18:00 hod
Vyfarbi sa v šestke | Omaľovánka v pohybe
Električka č. 6, Hlavná – centrum mesta

Pokresli okná v električke. Nechaj odkaz pre cestujúcich. Namaľuj svoje anime ja. Antistresová omaľovánka navrhnutá arteterapeutkou Lindou van Dalen zbaví stresu a vytrhne človeka zo starostí všedného dňa. Farebné dielo bude jazdiť po Košiciach a ozvláštni cestu užívateľom MHD počas celého festivalového týždňa až do nedele 4. júna.