«

»

apr 04

Na sobotňajšej brigáde bola asi päťdesiatka „pracantov“

Stále sme voči prírode i sebe neohľaduplní

„To, čo bolo pri bývalej Prefe na konci sídliska, bola priam katastrofa.  V kopách odpadu sa povaľovalo skutočne všetko. Slovami sa to ani popísať nedá,“ zhodli sa všetci, ktorí v rámci jarného čistenia sídliska mali určené na vyčistenie práve toto miesto. „Čo sme mohli, to sme do kontajnerov nahádzali, ale aby tam bol skutočne poriadok, možno aj týždeň by sa muselo upratovať a čistiť.

Ľahké to pri odpratávaní neporiadku po iných nemala ani skupinka čistiaca pozdĺž sídliska breh Hornádu. Tam prevládali fľaše od alkoholu, papiere a ohorky z cigariet. Za múrikom promenádneho chodníka sa zrejme najčastejšie „prechádzajú“ milovníci moku a fajčenia.

Pomaly je už trápne opakovať stále to isté, že neporiadok si robíme sami, a potom kritizujeme a sťažujeme sa, na akom špinavom sídlisku žijeme. Úprimne, prečo nie sme poriadkumilovnejší a nevidíme, čo s prírodou robíme?  Dokedy to budeme ignorovať?

„Do jarného upratovania sídliska sa za krásneho slnečného predpoludnia zapojila asi päťdesiatka  brigádnikov. Odpadom naplnili jeden 9-tonový a dva 16 – tonové veľkokapacitné kontajnery. Pritom sa čistilo len na dvoch miestach,  pri spomínanej niekdajšej Prefe a na brehu Hornádu, a toľko sa toho nazbieralo,“ zhodnotila brigádu  starostka.  „Ešte asi potrebujeme čas na to, aby sme sa nestarali len o čistotu v byte a dome, ale aj pred nimi.
Radosť mi ale urobilo, že medzi nás na sobotňajšiu brigádu prišli aj mladí ľudia a študenti. Guľáš, na ktorom sme si na záver spoločne pochutnali, bol pre všetkých zaslúženou odmenou,“ dodala starostka.