«

»

feb 23

Veľká porada pracovníkov úradu

“Mojím krédom je poriadok“

Na pracovnej porade, ktorú zvolala starostka Lenka Kovačevičová, sa 15. januára stretli pracovníci miestneho úradu. „Symbolicky som vybrala 15 – teho, pretože od „horúčky sobotňajšej noci,“ teda od 15. novembra, kedy boli voľby do samosprávnych orgánov, uplynuli presne dnes dva mesiace. A mesiac odo dňa, kedy som oficiálne nastúpila     ako starostka. Za ten čas som sa stihla zoznámiť s mestskou časťou, jej majetkom, možnosťami, vodnou plochou. Dnes je čas, aby som sa otvorene porozprávala s vami, zamestnancami, z ktorých niektorí pracujú v samospráve skutočne dlhé roky,“ uviedla       na úvod porady starostka.

Hlavným poslaním úradu, čo ďalej niekoľkokrát zdôraznila, je otvoriť sa ľuďom – občanom tento mestskej časti. Pre každého z pracovníkov musia byť občan a jeho potreby na prvom mieste, pretože ako verejná inštitúcia je úrad povinný poskytovať plnohodnotné verejné služby.

V ďalšej časti porady sa postupne venovala každému pracovníkovi. Pýtala sa na to,       čo si myslí, že by sa dalo zmeniť v chode úradu, i v jeho vlastnej práci. „Podstatné je dodržiavanie pracovného poriadku a plnenie povinností. A poriadok, na ten si zvlášť potrpím“, podčiarkla.

Niektoré zmeny v práci úradu podľa starostky postupne  prídu. Viac sa napríklad musia činiť kultúrne strediská, pretože ich priestory nie sú dostatočne využívané, čo je veľká škoda a premrhaný potenciál. Pripravuje sa tiež vytvorenie kancelárie prvého kontaktu, kde sa občan dozvie všetko, čo potrebuje, prípadne dostane radu ako ďalej postupovať.

Lenka Kovačevičová na záver uviedla, že podobné veľké porady budú minimálne štyrikrát ročne. Menšie, len s vedúcimi pracovníkmi, by mali byť raz mesačne. Komunikácia a vzájomné informovanie sa musia byť. To je cesta ako sa dajú a majú veci riešiť.