«

»

sep 02

Začal sa školský rok 2019/20

Už aj dnešné ranné počasie ohlásilo definitívny koniec letných prázdnin…Do školských lavíc sa vrátili školáci, za katedry učitelia.

Aj na Základnej škole na Družicovej ulici dnes vítali prvákov. Vyše päťdesiat šesťročných detí v sprievode rodičov prišlo do školy s úsmevom na tvári a s kytičkou kvetov pre pani učiteľku. Vítali ich pedagógovia, riaditeľ školy Jozef Varga aj naša starostka . Obaja zaželali prváčikom veľa vedomostí, krásne priateľstvá, rodičom trpezlivosť a pokoj pri zdolávaní školských povinností a pedagógom veľa síl pri výchove a vzdelávaní školákov.

O niečo „vážnejšia,“ ale uvoľnená atmosféra vládla medzi stredoškolákmi na Obchodnej akadémii na Polárnej ulici. Túto strednú školu prvý rok vo funkcii riaditeľa povedie Michal Potoma, ktorý sa u žiakov teší mimoriadnej obľube. Svedčí o tom potlesk, ktorý si hneď pri otvorení školského roka vyslúžil ….Škola bojovala o svoje zachovanie na našom sídlisku a aj vďaka aktivitám pedagógov, vedenia školy, našej starostky i poslancov Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja, sa to podarilo.

Zaželajme teda všetkým školákom – malým aj veľkým – nech je učenie pre nich radosťou i zážitkom.