«

»

mar 07

Tri dievčatá z Košíc idú na olympiádu v Abú Dhabí

S malou dušičkou, ale veľkým srdcom a odhodlaním

Dnes vo vlaku do Bratislavy cestuje aj štvorica z Košíc. Tvoria ju tri dievčatá z Jazera, zo Špeciálnej základnej školy z Rovníkovej ulice a riaditeľka školy Mgr. Jana Valenčáková v úlohe ich trénerky. Majú pred sebou vážnu a ťažkú úlohu – budú súčasťou slovenskej výpravy na Svetových letných hrách špeciálnych olympijských hier 2019 (Special Olympics World Summer Games), čo je podujatie pre športovcov s mentálnym postihnutím.

Hry sa konajú od 14. do 21. marca 2019 a ich miestom je po prvýkrát Stredný východ – konkrétne Abú Dhabí v Spojených arabských emirátoch. Očakáva sa účasť asi 7 000 športovcov predstavujúcich 170 národov sveta. Dievčatá sa svojimi výbornými výkonmi pri vyraďovaní dokázali dostať až na listinu reprezentantov Slovenska na takom významnom športovom podujatí, čo je priam neuveriteľné, ale fantastické.

Na prvej fotografii zľava sú Adela Mižigárová (súťaží v behu na 200 metrov a v skoku do výšky), Denisa Horváthová (beh na 100 metrov a vrh guľou) a Simona Horváthová (beh na 400 metrov a skok do diaľky). Na ďalšej fotografii aj s Mgr. Janou Valenčákovou. A toto je súťažný atletický dres. Snáď im prinesie športové šťastie, lebo ako povedali, cestujú s malou dušičkou, ale s veľkým srdcom a obrovským odhodlaním.