«

»

jan 07

Košický Trojkráľový beh zlákal tisícku bežcov

Centrum mesta včera žilo behom. O štrnástej hodine sa na štart Košického Trojkráľového behu postavila viac ako sedemdesiatka seniorov z klubov mesta, aby zdolali 1 100-metrovú vzdialenosť a pohybom pripomenuli aj sviatok Troch kráľov. Medzi nimi bolo 11 dám a pánov z nášho, jazerského Denného centra seniorov. Druhú skupinku seniorských bežcov tvorili zase členovia Klubu kresťanských seniorov, tiež z našej mestskej časti. Pred všetkými klobúk dolu.

O hodinu neskôr sa v ich šľapajách, no niektorí až  na 5 000-metrovú trať, po Hlavnej ulici, aj Mestským parkom, rozbehli aktívnejší a vekovo mladší bežci. K nim sa zaradili aj zástupcovia
z jazerského miestneho úradu.

Hoci teplo nebolo, teplomer ukazoval  mínus 4 stupne, no pocitová teplota bola ešte o štyri stupne nižšia, nikomu to nevadilo. Do 6. ročníka behu sa zapojila približne tisícka tých, čo si povedali, že zima, nezima, pobežia. Už je to aj tradícia a v tomto ročnom období treba tiež robiť niečo pre pohyb a zdravie. Odmenou im bola medaila v podobe korunky symbolizujúcej to, v duchu čoho sa mestom behalo.