«

»

apr 10

V meste sa chystá festival USE THE CITY

Chcete sa pridať?  Prihláste sa.

 Festival USE THE CITY, ktorý bude od 30. mája do 2. júna 2018 ako 10. ročník,  určite opäť priláka tisíce ľudí, aby si  svoje mesto pozreli inak ako  obvykle. Vďaka mnohým slovenským a zahraničným umelcom, ktorí oživujú známe aj neprebádané zákutia Košíc, diváci majú možnosť vidieť toto všetko  trochu inými očami.

 

V ponuke festivalu sú divadlo, hudba a tanec, ale aj nevšedné architektonické zásahy v uliciach mesta,  ktoré na niekoľko dní zmenia jeho tvár aj charakter.

 Zapojte sa do festivalu, rozložte plátno a zachyťte dušu mesta

Koncom mája 2018 (30. a 31. mája ) od 10.00 do 20.00 hod je naplánované verejné maľovanie s názvom Montmartre. Nadšenci výtvarného umenia rozložia svoje plátna na Hlavnej, Mlynskej, Kováčskej, Hrnčiarskej ulici alebo v Mestskom parku) a zachytia svoj jedinečný pohľad na mesto Košice. Či už budú maľovať fontánu, Dóm sv. Alžbety, park či celkovú atmosféru mesta, to ostáva na nich. Vernisáž ich malieb bude 2. júna 2018 o 15:00 hod v centre mesta. Pripravuje sa aj výstava originálov vo Výmenníku Štítová.

Pokiaľ chcete vyskúšať niečo netradičné, zapojiť sa do festivalu a okrášliť svojimi obrazmi mesto Košice, prihláste sa do 1. mája 2018 do 23.59 hod.

 Projekt Hudba v meste hľadá kapely či jednotlivcov, ktorí rozozvučia mesto

 

Desiaty ročník festivalu rozozvučí centrum Košíc aj obľúbenou Hudbou v meste. Tradične  festivalový piatkový podvečer  (1. júna 2018)  bude patriť rôznym hudobným žánrom a kapelám, ktoré sa rozhodnú prezentovať seba a svoju tvorbu. Tento rok je pre vystupujúce kapely i jednotlivcov pripravené aj prekvapenie. Formát Hudba  v meste pochádza z Francúzska a jeho preklad je oslava hudby.. V našom  meste sa na Hlavnej ulici stretnú kapely a pomôžu vytvoriť čaro centra. Zapojiť sa môže každý. Zaregistrovať seba alebo kapelu treba cez kontaktný formulár. Prihlášky do 10. mája 2018 do polnoci. Viac informácií na  spots@k13.sk..

 Háčkované grafity

Na festivale nebudú chýbať ani háčkované grafity.  Keďže sa plánuje obrovské háčkované dielo, potrebných je veľa šikovných rúk. Ak máte radi háčkovanie, prípadne sa to chcete rýchlo naučiť, pridajte sa a buďte súčasťou projektu. Háčkovať sa budú štvorce 40 x 40 cm. Môžete ich háčkovať aj doma alebo počas workshopov, ktorých bude do inštalácie niekoľko. Štvorce treba odovzdať najneskôr do 13. mája 2018.  Ak máte chuť byť súčasťou festivalu USE THE C!TY 2018 a ozdobiť svoje mesto, napíšte na hackovane.grafity@gmail.com alebo zavolajte na číslo 0904 298 079.