«

»

dec 18

Bodka za trojdňovými Jazerskými Vianocami

Priniesli pohodu dospelým a radosť deťom

Počasie uplynulý týždeň nebolo vonkoncom kamarátske, tri dni trvajúce Jazerské Vianoce to však nenarušilo. Streda sa niesla v duchu Tradičných slovenských Vianoc na ľudovú nôtu. Štvrtok to boli Moderné i retro Vianoce v jednom a piatok patril Moderným Vianociam.

 

 

Do programu sa zapojili detičky z materských škôl sídliska, školáci zo základných a stredných škôl, súbory tanečné, spevácke, aj seniori spevokolu Nádej a súboru Jazerčan. Každý podvečer účinkovali aj hostia. Vystúpili Pavelčákovci, Takáčovci, Anna Gaja s trojicou detí, ale aj Oto Weitter, na ktorého sa najviac tešili tí skôr narodení.  (Či presnejšie skôr narodené?)

Napriek nepriaznivému počasiu boli súčasťou Jazerských Vianoc aj trhy. Predávajúci v stánkoch ponúkali niečo pod zub i drobnosti pre radosť duše. Myslíme si, že dobrá bola i kapustnica, ktorú dostal každý, kto mal na ňu chuť. Potešení sme, že sa návštevníci zastavovali i pri stánku, v ktorom sa ponúkal starostovský punč. Výťažok z neho pôjde pre jazerské materské školy. Ani deti, ktoré prišli na Spišské námestie s rodičmi, nemuseli byť smutné. Každý podvečer sa rozdávali balíčky so sladkosťami. Raz nimi deti obdarovať Mrázik a v piatok prišiel dokonca spolu s dvojicou čertov a anjelikom aj Mikuláš. Doviezli sa na koči plnom balíčkov a ťahanom skutočnými koníkmi. Bodkou sa tohtoročnými Jazerskými Vianocami bol ohňostroj.

„Som rada, že hoci počasie nebolo najlepšie, Jazerčanov to neodradilo a prišli pred polikliniku, aby si pozreli program a pomohli dotvoriť príjemnú predvianočnú atmosféru,“ spokojná bola starostka Lenka Kovačevičová.  „Po celý rok nemáme veľa času na stretnutia a debaty,  pretože sa stále niekam náhlime. Na Jazerských Vianociach sme sa predsa len aspoň na chvíľu zastavili,  stretli a porozprávali sa so známymi a som presvedčená, že domov si odniesli aspoň štipku dobrej nálady a vianočnej pohody,  ktorú sme sa im snažili za mestskú časť i poslancov pripraviť. Ďakujeme všetkým, že ste tu boli.“