«

»

okt 23

Vysoké Tatry sa ukázali v plnej kráse

Výlet si Jazerčania užili

Hovorí sa, že pokoj v prírode je úplným opakom nášho chaotického života. Pohľad na východ slnka podnecuje vzdávať vďaku. V horách zabudneš na všetky starosti. Žiť v prepychu znamená žiť v prírode. Hory sú stálou výzvou, stáť na nich je ako z nadhľadu vidieť to, čo vidíme denne, zmeniť uhol pohľadu a ten zmenený uhol mení zase nás. V horách zistíš, čo v tebe je.

 

Stalo sa už tradíciou, že členovia sociálno – zdravotnej komisie miestneho zastupiteľstva organizujú pre Jazerčanov každý rok výlet do Starého Smokovca. Tohto roku to bolo už po jedenástykrát. Počasie bolo „objednané.“ Hrialo slnko, aj keď bola polovica októbra, príjemných 18 stupňov. A tak o ôsmej ráno už stúpali zo Starého Smokovca na Hrebienok. Menej zdatní turisti strávili krásny deň v okolí Studenovodských vodopádov. Vytrvalejší sa vybrali na Zamkovského chatu. Po krátkom občerstvení pokračovali na chatu pri Skalnatom plese. Výhľady na celé okolie boli neopísateľné. Pripekajúce slnko ich vyzlieklo do tričiek s krátkym rukávom.

Pri Skalnatom plese si oddýchli a odtiaľ pokračovali do Lomnického sedla. Blankytná príroda ponúkla fascinujúce obrazy štítov lemujúcich Malú Studenú dolinu, Téryho chatu a Lomnický štít. A neskutočných 20 stupňov. Cestou späť sa lanovkou dopravili do Tatranskej Lomnice a odtiaľ do Starého Smokovca.

Rok má veľa dní, ktoré umožňujú navštíviť slovenské veľhory. Mnohí z nás  pochodili ďaleké krajiny a pritom možno ani netušia, čo máme doma. Príroda ponúka krásu, ale je aj  zdrojom pokoja, zdravia a energie. Dokáže pomôcť pri viacerých chorobách, napríklad i pri depresii. Dokonca je prírodná liečba súčasťou systematickej a komplexnej liečby. Nemôže nahradiť lekára, ale môže mať pozitívny vplyv na priebeh liečby, celkovú prognózu, a zlepšenie kvality života človeka.