«

»

sep 20

V Auparku budú stánky venované problémom so zrakom

V piatok a v sobotu je Deň Bielej pastelky

Už v piatok, 22. septembra, si aj v našom meste pripomenieme Deň Bielej pastelky. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska od 10:00 do 17:00 hod. v Auparku rozloží svoje stánky s informáciami, rôznymi kompenzačnými a optickými pomôckami, budú tam okuliare simulujúce viaceré druhy zrakového postihnutia či spoločenské hry pre ľudí so zrakovým postihnutím.

 

Kto chce, bude si môcť vyskúšať Braillovo písmo. Sebe aj svojim deťom od 3 do 6 rokov nechať zmerať zrakové parametre, odhaliť tajničku nadrozmernej krížovky, ktorá tiež napovie niečo o zraku, prípadne sa odfotografovať s maketou niekoľkonásobného futbalistu roka Mareka Hamšíka, ktorý je ambasádorom Bielej pastelky 2017.

Podporiť aktivity pre nevidiacich a slabozrakých prostredníctvom Bielej pastelky sa dá aj do pokladničiek dobrovoľníkov, ktorí budú chodiť ulicami. A do 31. decembra 2017 i príspevkom na účet verejnej zbierky, do stacionárnych pokladničiek umiestnených vo vybraných inštitúciách alebo zaslaním SMS v  cene 2 eurá v sieti všetkých mobilných operátorov.