«

»

feb 03

Modernizácia električkových tratí prináša isté obmedzenia

V prácach MET sa pokračuje aj v tomto roku a výrazné obmedzenia nás čakajú v nasledujúcich úsekoch:

 

  • Február 2017 – Júl 2017
    Križovatka VSS električky premávajú len po zastávku Autocamping z Alejovej ulice, a po zastávku Ryba na Južnej triede. Električky nepremávajú na Sídlisko Nad jazerom a do Barce. Rovnaké obmedzenia čakajú aj motoristov v smere z Barce a z Južnej triedy. Doprava bude smerovaná na južný obchvat mesta, t.j. napr. z Barce na Opátske.
  • Apríl 2017 – Jún 2017
    Amfiteáter – ČSA – Radnica Starého mesta
    Vylúčená je električková doprava na ulici ČSA (obratisko Amfiteáter v prevádzke) a na ulici Komenského, vrátane obratiska Havlíčkova (obratisko Nám. MMM v prevádzke) – výmena trakčných stožiarov a trolejového vedenia na trase modernizovanej v rámci MET, úplná výluka na Komenského ulici.
  • Apríl 2017 – Júl 2017
    Nám. MMM – Komenského – Havlíčkova – (Komenského)
    Vylúčená električková doprava na ulici ČSA (obratisko Amfiteáter je prevádzke) a na ulici Komenského, vrátane obratiska Havlíčkova (obratisko Nám. MMM v prevádzke) – výmena trakčných stožiarov a trolejového vedenia na trase modernizovanej v rámci MET, Úplná výluka nastáva na Komenského ulici.
  • Jún 2017 – Júl 2017
    Kino Družba – Ulica ČSA
    Vylúčená električková doprava z úseku Kino Družba – Amfiteáter – Radnica St. mesta. Okrem toho, nejazdia električky ani na Komenského a na „juhu“ z dôvodu pokračujúcej rekonštrukcie križovatky VSS – výmena trakčných stĺpov v obratisku Amfiteáter, rekonštrukcia meniarne „D“.
  • August 2017 – Február 2018
    Bardejovská – Trieda SNP – Ulica ČSA uzavretie celej „Terasy“ je podmienené ukončením etapy 2. (VSS), a uvoľnením autobusov určených ako náhradná doprava na Sídlisku Nad jazerom). Vylúčená električková doprava z úseku DPMK – Spoločenský pavilón – Amfiteáter – križovatka Zimná – ČSA – komplexná obnova električkovej trate, pokračujúca rekonštrukcia meniarne „D“.
  • Marec 2018 – August 2018
    Krajský súd – Moldavská + kruhový objazd.
    Vylúčená električková doprava na trase Spoločenský pavilón – kruhový objazd – Krajský súd, okrem tohto úseku električky jazdia v celom meste – komplexná obnova električkovej trate, pokračujúca rekonštrukcia meniarne „E“.