«

»

apr 19

S darcami sa roztrhlo vrece!

Na mobilnom odbere krvi, usporiadanom Mestskou časťou Košice – Nad jazerom, sa opäť potvrdilo, že Jazerčania, ale aj všetci, ktorí dnes prišli darovať krv na miestny úrad, majú obrovské srdce. Už od rána boli zdravotníci v akcii a vrecká s touto vzácnou tekutinou sa napĺňali jedna radosť.

Dnes sme privítali 67 evidovaných darcov, z ktorých bolo celkovo 51 úspešných odberov. Medzi nimi bolo 11 prvodarcov a jeden pán, ktorý sa blíži k úctyhodnému číslu 150 odberov. Veľké ďakujeme patrí našim hrdinom a pracovníkom Národnej Transfúznej Služby, ktorí poskytli nenahraditeľnú pomoc v tejto dôležitej misii ľudskosti.

Vďaka patrí aj zástupcom zdravotných poisťovní, ktorí neváhali rozdávať potrebné vitamíny, žiakom SSOŠ na Bukoveckej ulici, ktorí nám s nadšením pomáhali pri organizácii a sami prispeli 8 odbermi krvi; Verejnej knižnici Jána Bocatia, ktorá darovala našim darcom ročné predplatné do ich úžasnej knižnice. Ich štedré gesto posilňuje ducha komunity a zároveň podporuje dôležitý akt solidarity a darcovstva.

Spoločne robíme svet lepším miestom.