«

»

okt 04

„NAPÍŠ LIST – POTEŠ SRDCE“ a „PRIVEĎ SVOJU BABKU/DEDKA DO KNIŽNICE“

Milí Jazerčania, zapojte sa aj vy.
Výzvou “ Napíš list – poteš srdce“, ktorú vyhlásila v rámci Mesiaca úcty k starším Knižnica pre mládež mesta Košice, chce aj tento rok inšpirovať mladých, aby prejavili záujem a venovali pozornosť a úctu k staršej generácii. Osamelosť starších ľudí môže spustiť psychické či fyzické ochorenia a pocit samoty, smútok, domnienka, že ich nikto nepotrebuje a zabúda na nich, chcú zmierniť svojimi aktivitami v knižnici.
Výzva na písanie listov prebieha celý október a listy budú odovzdávané koncom októbra a začiatkom novembra.
Do výzvy sa môžu zapojiť aj dospelí, alebo deti z materských škôl, ktoré namiesto písania môžu k listu pripojiť milú kresbu.

Listy , ktorých sa minulý rok nazbieralo takmer 700, si tento rok nájdu adresátov v troch košických domovoch pre seniorov . Potešia sa im starkí v Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice, v ARCUS-e – Špecializovanom zariadení pre seniorov a v Dome pokojnej staroby A. F. Colbrieho.
Ďalšou zaujímavou aktivitou venovanou seniorom je : „ Priveď svoju babku/dedka do knižnice“. V rámci tejto výzvy, ktorá bude prebiehať v októbri, dostanú starí rodičia a ich vnúčatá pri spoločnej návšteve knižnice zápis zadarmo. Cieľom knižnice je snaha o prepájanie generácií a zmysluplného trávenia voľného času.
Viac informácií sa dozviete na stránke: https://www.kosicekmk.sk/
Veríme, že sa zapojíte Jazerčania.