«

»

dec 01

ASFALTOVANIE PRESUNULI NA JAR

Mesto Košice práve zverejnilo správu, ktorá nepoteší: ASFALTOVANIE PRESUNULI NA JAR. Nezakreslené inžinierske siete robia aj naďalej veľké problémy stavbárom zo Spoločnosti Doprastav, ktorí sa podieľajú na rekonštrukcii Slaneckej cesty na sídlisku Nad Jazerom. Ich zástupcovia o tom informovali počas dnešného kontrolného dňa.

Pri stavebných prácach sa aj objavujú inžinierske siete a potrubia položené zväčša ešte počas socializmu, ktoré nie sú zakreslené v príslušnej dokumentácii. To komplikuje a predlžuje priebeh prác. Za uplynulý mesiac nastala takáto situácia dvakrát, keď prekvapení bagristi pri zemných prácach natrafili na plynové potrubie a elektrickú prípojku. Po prerušení plánovaných prác na týchto miestach sa museli obe „cudzie telesá“ odkopať a nanovo zakresliť do máp. Stavbári museli upraviť postup prác, keďže sa musia nanovo preložiť a napojiť na existujúce siete, čo zväčša trvá aj niekoľko týždňov.

Medzitým však robia na ostatných objektoch rekonštrukcie, kde práce podľa vyjadrenia Doprastavu plynule pokračujú. Celkový plán harmonogramu prác na aktuálny týždeň je každý pondelok zverejňovaný na webovej stránke https://slanecka.kosice.sk a facebookovej stránke mesta.

Počas záverečného tohtoročného kontrolného dňa informovali aj o útlme prác, ktorý nastane počas vianočných prázdnin. Práce na rekonštrukcii Slaneckej cesty sa opäť naplno rozbehnú začiatkom januára po zimných prázdninách. Zhotoviteľ informoval, že oproti pôvodným plánom dôjde k vyasfaltovaniu celej pravej časti cesty v smere z mesta do Krásnej v závere marca budúceho roka. Následne sa doprava presmeruje do týchto nových jazdných pruhov a na nový most ponad Myslavský potok.

Termín ukončenia prác na rekonštrukcii a rozšírení Slaneckej cesty na jeseň 2023 bude podľa Doprastavu dodržaný.

Ďalšie informácie v súvislosti s verejným osvetlením, ako aj informácie o bezplatnej linke č. 37 nájdete v tlačovej správe https://slanecka.kosice.sk/prace-na-slaneckej-ceste…/