«

»

okt 24

ŠPECIÁLNY SPOSOB HLASOVANIA PRE VOLIČOV
V KARANTÉNE Z DOVODU COVID-19

V zmysle zákona č. 185/2022 Z. z. o špeciálnom spôsobe hlasovania vo voľbách do orgánov samosprávy obcí a vo voľbách do orgánov samosprávnych krajov, ktoré sa konajú v roku 2022 v rovnaký deň a v rovnakom čase a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, majú možnosť oprávnený voliči požiadať o špeciálny spôsob hlasovania.

Oprávneným voličom je osoba, ktorá má právo hlasovať v spojených voľbách podľa zákona č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorá má ku dňu vykonania spojených volieb nariadenú karanténu alebo izoláciu z dôvodu ochrany verejného zdravia pred ochorením COVID-19; oprávneným voličom je aj osoba, ktorá v deň konania spojených volieb žije s oprávneným voličom v spoločnej domácnosti.

špeciálny spôsob hlasovania požiada oprávnený volič zapisovateľa obce svojho trvalého pobytu sám alebo prostredníctvom inej osoby a to výlučne telefonicky v úradných hodinách obce svojho trvalého pobytu (najskôr 24.10.2022); v posledný pracovný deň predo dňom konania spojených volieb (28.10.2022) najneskôr do 12. hodiny. 

Oprávnený volič v žiadosti oznámi zapisovateľovi údaje v rozsahu:

  1. a) meno a priezvisko,
  2. b) rodné číslo,
  3. c) adresa trvalého pobytu,
  4. d) adresa miesta, na ktorom žiada vykonať hlasovanie špeciálnym spôsobom, ak je odlišná od adresy trvalého pobytu; adresa miesta, na ktorom žiada vykonať hlasovanie špeciálnym spôsobom, sa musí nachádzať na území volebného obvodu pre voľby poslancov obecného zastupiteľstva podľa miesta trvalého pobytu oprávneného voliča,
  5. e) telefonický kontakt.

O špeciálny spôsob hlasovania sa v Mestskej časti Košice – Nad jazerom podávajú žiadosti zapisovateľke miestnej volebnej komisie Mgr. Erike Gordoňovej na telefónnom čísle: 055/302 77 24.