«

»

sep 23

OCEŇOVANIE OSOBNOSTÍ A DOBROVOĽNÍKOV ZA ROK 2020

 
Streda 22.september, pochmúrne a typicky jesenné počasie.
Pre niekoho deň, ako ten pred týždňom, ale pre našu mestskú časť jedinečný.
Kultúrne stredisko Jazero zaplnili ľudia. Takí, akých každý deň stretnete, ľudia s radosťami i starosťami, ktorých deň má 24 hodín a týždeň 7 dní. To, čo o nich nevie každý, je to, že sú výnimoční.
Každý niečím iným.

Osobnosti, ktoré sa významným spôsobom podieľajú na rozvoji nášho sídliska, ktorí svojou aktivitou a prácou pomáhajú iným ľuďom, osobnosti, ktoré prispievajú k šíreniu dobrého mena Mestskej časti Košice – Nad jazerom v meste Košice, v Košickom kraji, aj na celom Slovensku.
22.september bol dňom, kedy sme udeľovali Ceny Mestskej časti Nad jazerom, Čestného uznania Mestskej časti Nad jazerom a Ceny starostky Mestskej časti Nad jazerom jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa o rozvoj mestskej časti najviac zaslúžili.
Z rúk pani starostky a poslancov Miestneho zastupiteľstva si ceny prevzali :
  • Cenu mestskej časti dostali:
Peter Polák
Peter Stašák
Základná umelecká škola Irkutská
  • Čestné uznanie mestskej časti získali:
Denisa Balošáková
Mgr. Roman Sorger
  • Cenu starostky si prevzali:
Ing. Martin Balkovský
Mgr. Anna Gajová
Trash Heroes Košice
Pamätáme si, ako nás v marci 2020 zasiahlo niečo, čo nikto nečakal, čo sme nepredvídali, nevedeli sme, ako nás to zasiahne? Pandémia ochorenia COVID-19 vstúpila do našich životov.
Naša mestská časť na čele s pani starostkou premenila úrad na krajčírsku dielňu a v priebehu niekoľkých dní sa vytvorila komunita Jazerčanov, ale aj sympatizantov, ktorí nám pomáhali šiť rúška. Nielen žienky,ale aj páni si sadli za šijací stroj a šili, prevliekali, žehlili. Nie desiatky, ale stovky rúšok ušili každý z nich. Pre dospelých, pre deti, jednofarebné i so vzorom.
Za ich angažovanosť a zanietenosť, hodiny práce vo dne a v noci sme ich ocenili v rámci nášho slávnostného aktu.
Titul Dobrovoľník roka 2020 im právom prináleží.
ĎAKUJEME VÁM, ŽE STE.