«

»

sep 10

AKÉ DOPRAVNÉ OBMEDZENIA NÁS ČAKAJÚ V KOŠICIACH POČAS NÁVŠTEVY PÁPEŽA ?

14.septembra (utorok) popoludní zavíta v rámci svojej návštevy Slovenska Svätý Otec František aj do Košíc. Pobyt hlavy katolíckej cirkvi, ktorý potrvá niekoľko hodín, si vyžiada podľa informácií Prezídia policajného zboru SR viacero dopravných obmedzení.
Na základe požiadaviek bezpečnostných zložiek príde v rámci návštevy Svätého Otca k dočasným uzávierkam niektorých komunikácií, čomu sa prispôsobí aj premávka MHD.
V tom čase nebudú na týchto komunikáciách premávať ani vozidlá MHD.
Keďže dopravné obmedzenia a premávka MHD sa ešte môžu aktualizovať, odporúčame všade cestovať s dostatočným časovým predstihom.
Zároveň všetkým občanom a návštevníkom mesta odporúčame, aby sledovali komunikačné kanály mesta Košice, Dopravný podnik mesta Košice, a.s. a Polícia Slovenskej republiky.

  • Už od pondelkového (13. 9.) rána až do stredajšieho (15. 9.) predpoludnia budú uzatvorené cesty v okolí štadióna Lokomotívy. Konkrétne pôjde o: ulicu Za štadiónom, Kavečiansku ulicu, Kostoliansku cestu, Čermeľskú cestu.
  • Električky k štadiónu Lokomotívy budú premávať bez obmedzení.
  • Autobusová linka č. 14 pôjde v čase, keď nebudú uzatvorené okolité cesty, po výlukovej trase cez Urbánkovu ulicu.
– V utorok (14. 9.) predpoludním budú v súvislosti s príletom pápeža na košické letisko a jeho presunom do Prešova obmedzenia: na príjazdovej ceste k letisku v mestskej časti Pereš, pri Moste VSS, Južnom nábreží, Prešovskej ceste, smerom na diaľnicu D1 až po Prešov.
V utorok 14. septembra od 12:00 hod. neodporúčame cestovať z diaľnice D1 na Hlavnú ulicu. Úplne uzatvorený bude:
úsek diaľnice D1 z Prešova, cesta od Zeleného dvora po Komenského ulicu, a niektoré ulice v centre mesta.
– V popoludňajších hodinách od 15:00 hod. budú pre dopravu uzavreté: okolie sídliska Mier, Prešovská cesta, Južné nábrežie, Most VSS, Červený rak, Trieda KVP, Luník IX.
Kamiónová doprava nad 3,5 tony nebude môcť v utorok od 8:00 hod. až do ukončenia opatrení súvisiacich s návštevou pápeža premávať na diaľnici a ani obchvate Košíc.
– Po celý deň bude premávať pravidelná kyvadlová doprava a k dispozícii bude päť záchytných parkovísk pri:
OC Optima, OC Kaufland na Moldavskej ceste, Železničnej a autobusovej stanici, OC Metro na Sídlisku Ťahanovce, vo Vozovni Dopravného podniku mesta Košice na Hornádskej ulici neďaleko odbočky z Prešovskej cesty.
Jazda v prostriedkoch MHD v Košiciach bude 14. septembra bezplatná s výnimkou nočných spojov.
 Všetky potrebné informácie nájdete aj v tlačovej správe mesta Košice: https://www.kosice.sk/…/v-kosiciach-sa-pocas-navstevy
Bližšie informácie o programe počas návštevy pápeža na Slovensku nájdete na stránke https://www.navstevapapeza.sk/sk.
Ďakujeme vám za trpezlivosť a ohľaduplnosť počas obmedzení v našom meste.
Zdroj : Mesto Košice