«

»

júl 13

Košické letisko zvažuje zriadiť RT-PCR testovanie ešte počas leta

„Zriadenie RT-PCR testovania na letisku v Košiciach je v štádiu riešenia, zvažujeme tak urobiť ešte počas letnej dovolenkovej sezóny,“ informovala za košické letisko marketingová manažérka Karolína Linhartová. Pre odlietajúcich cestujúcich je k dispozícii mobilné odberové miesto (MOM) na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19.

„Otváracie hodiny MOM sú prístupné pre cestujúcich dve hodiny pred každou pravidelnou linkou. „A teda pred odletmi do Londýn – Lutona, Viedne, Londýn – Stanstedu a Prahy v pondelky, stredy, piatky a nedele. Čo sa týka chartrových  a dovolenkových odletov, tak v prípade potreby fungujú MOM na zavolanie.  Potvrdenia o antigénovom testovaní sú dvojjazyčné – v slovenskom aj v anglickom jazyku,“ povedala Linhartová.

Čo sa týka príchodu na Slovensko, plne zaočkované osoby nemusia ísť do karantény, musia sa len vopred registrovať cez formulár eHranica. Nezaočkovaní sú povinní nastúpiť do 14-dňovej karantény, ktorú možno ukončiť skôr negatívnym RT-PCR testom. Podstúpiť ho však možno najskôr na piaty deň. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR.

V prípade príletu na letisko na Slovensko je okrem registrácie cez formulár eHranica potrebné vyplniť aj formulár na stránke mindop.sk/covid.  Aktuálne informácie pre cestujúcich leteckou dopravou sú dostupné aj na webovej stránke letiska.

Zdroj: TASR,  Foto: Letisko Košice