«

»

jún 09

KNIŽNÁ BÚDKA

Mestská časť Košice – Nad Jazerom a občianske združenie Útulňa kníh dnes spoločne osadili prvú knižnú búdku v mestskej časti.

  • Knižná búdka sa nachádza v blízkosti workoutovej zóny v lesoparku. Je vyrobená z masívneho dreva a nápaditú konštrukciu dotvárajú dvierka, ktoré sú zdobenú technikou vypaľovania, motívy labute a ľalie sú aj v erbe mestskej časti.
  • Obyvatelia aj návštevníci si môžu knihy zadarmo zobrať zo sebou. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky z Útulne kníh budú totiž knihy rôznych žánrov, pre deti aj pre dospelých pravidelne dopĺňať.

  • Košické občianske združenie Útulňa kníh sa záchrane kníh venuje od roku 2017. Zbiera nepotrebné knihy od darcov a darkýň a následne ich prostredníctvom verejne prístupných knižných miest ponúka zadarmo čitateľskej verejnosti. Týmito aktivitami chce podporiť záľubu v čítaní a sprístupniť literatúru aj ľuďom, ktorí si kúpu kníh nemôžu dovoliť.

Ak chcete aj vy knihy darovať, menší počet kníh môžete vložiť priamo do búdky. Pre darovanie väčšieho množstva kníh môžete občianske združenie kontaktovať prostredníctvom emailu : kontakt@utulnaknih.sk alebo doniesť knihy na Miestny úrad MČ Košice – Nad jazerom, Poludníková 7.

Výrobu tejto knižnej búdky financovala Nadácia Volkswagen Slovakia.