«

»

apr 01

POKOJNÉ PREŽITIE VEĽKONOČNÝCH SVIATKOV

Milí Jazerčania,

po zime nastala vytúžená jar. Ročné obdobie, ktorému prisudzujeme  znovuzrodenie, začiatok nového života. S ňou prichádza aj čas veľkonočných sviatkov. Obdobie, ktoré je v kresťanstve najvýznamnejším a najdôležitejším sviatkom cirkevného roka. Staré rodinné zvyky Veľkej noci sa už pomaly vytrácajú, ale v našich srdciach ostáva kresťanský odkaz Veľkej noci.

Už druhý rok po sebe sú tieto sviatky jari iné. Ešte vždy sú poznačené strachom o zdravie, o život. V každodennom živote nám pribudli obmedzenia, ale znásobil sa aj  čas byť s našimi najbližšími. Šibačky či návštevy rodín musia ísť bokom, iba na diaľku posielajme pozdravy  a objatia. Majme  nádej, že sa táto situácia čoskoro zmení a náš život bude plynúť v bežných koľajách. K tomu potrebujeme aj niečo navyše. Veriaci to nazývajú  Božie požehnanie. Ostatní by to možno nazvali kúsok šťastia. Majme všetci zodpovednosť jeden za druhého. Pred Bohom aj  pred vlastným svedomím, voči ľuďom a spoločenstvu, ktorého sme súčasťou.

Dovoľte mi popriať vám, aby vás nadchádzajúce jarné sviatočné dni nabili pozitívnou energiou. Ostaňte zdraví, v domácej pohode a s dobrou náladou. Pestrofarebné kraslice  a bahniatka vo váze na vašom stole nech vám prinesú  hojnosť a radosť do bežných dní. V  kruhu rodiny prežite najkrajšie a najpríjemnejšie obdobie jari.

S úctou

Lenka Kovačevičová, starostka MČ