«

»

jan 22

Cez víkend dočasné dopravné obmedzenia na Slaneckej ceste

Plánovaná III. etapa výrubových prác na Slaneckej ceste bude realizovaná počas soboty a nedele (23.1. – 24.1.)  v časti úseku  NapájadláRovníková ulica. Obchádzková trasa pre vodičov povedie cez  ulice Čingovská a Ždiarska, a v križovatke Rovníková – Slanecká (pri OC Billa) sa autá napoja znova na Slaneckú cestu.

Prístup do OC Kaufland bude zo severnej strany (od mesta) a do Tesca sa bude jazdiť priamo iba cez križovatku Slanecká – Ladožská.

V nedeľu (24.1.) bude prebiehať výrub aj na Važeckej ulici v blízkosti nástupištia električiek.  V tento deň bude obmedzený prístup motorovými vozidlami na parkovisko pred OC Važec. Doprava bude regulovaná.

MHD bude premávať po obchádzkovej trase od odbočením v križovatke Slanecká – Dneperská pokračovaním po Čingovskej, Ždiarskej a v križovatke Rovníková – Slanecká (pri Bille) opätovne napojená na Slaneckú cestu. V  uvedených termínoch budú využité náhradné zastávky Ladožská – obojsmerne a Rovníková – obojsmerne.

Dočasné obmedzenia budú  trvať od soboty od 6:00 hodiny  do nedele do 18:00 hodiny.

Informácia o premávka MHD: https://www.dpmk.sk/aktuality/2021/pokracovanie-vyluky-elektrickovej-autobusovej-dopravy-na-slaneckej

Dopravné obmedzenia súvisia s výrubovými prácami, ktoré predchádzajú rekonštrukcii a modernizácii Slaneckej cesty ktorej investorom je Mesto Košice.