«

»

nov 07

V mestskej časti v sobotu a nedeľu (7. – 8. 11.) testujeme

V mestskej časti Košice – Nad jazerom  testujeme na COVID -19 aj druhý víkend. Napriek tomu, že druhé kolo testovania sa v Košiciach konať nemuselo,  pretože počet pozitívnych ľudí bol nižší ako 0,7 %, rozhodlo Mesto Košice v spolupráci s Okresným úradom Košice a Mestskou časťou Nad jazerom, že testovať sa bude. Pomáhame tak najmä tým ľuďom, ktorí  od pondelka potrebujú ísť služobne do tzv. červených okresov.

Odberné miesto zriadili aj pri Magistráte mesta Košice a dve odberné miesta sú k dispozícii aj na našom sídlisku. Od 8.00 do 19.30 hod. – vtedy je plánovaný posledný odber – sa môžete dať otestovať na parkovisku pri OC Kaufland (1 odberná jednotka ) a pri Výmenníku na Važeckej ulici (2 odberné jednotky). Rešpektujte obedňajšiu prestávku od 12.00 – 13.00 hod. a ďalšiu prestávku od 17.00 – 17.30 hod. Na testovanie na COVID-19 môžu prísť aj ľudia, ktorí neboli na 1. kole minulý víkend. Priniesť si treba občiansky preukaz, samozrejmosťou je rúško a dodržiavanie odstupov.

Testovanie organizuje Mesto Košice v spolupráci s Okresným úradom (OÚ) Košice a Mestskou časťou (MČ) Nad jazerom a na hladký priebeh testovania sa boli pozrieť aj prednosta OÚ Martin Seman a starostka MČ Lenka Kovačevičová.