«

»

nov 03

Ako zvládnuť sociálnu izoláciu

Ak máte po víkende pozitívny test na Covid – 19, ostaňte aspoň 10 dní v domácej karanténe.  Vaši blízki sa iste radi postarajú o nákupy, obedy a vybavia za vás nevyhnutné veci. Ponúkame tipy ako zvládnuť sociálnu izoláciu:
 

✅Buďte v kontakte s inými – venujte sa rodine, zavolajte priateľom, ľuďom, ktorým dôverujete a podeľte sa s nimi o to, ako prežívate toto obdobie., o svojich pocitoch, obavách , ale aj o plánoch do budúcna.

✅Starajte sa o svoje telo – venujte pozornosť správnemu dýchaniu, aby ste do tela dostali viac kyslíka. Cvičením dýchania sa lepšie zvláda fyzická a psychická záťaž. Konzumujte zdravé a vyvážené jedlo, vyhýbajte sa fajčeniu a alkoholu. Cvičte.

✅Venujte sa svojim koníčkom – pustite si obľúbenú hudbu, venujte sa ručným prácam, vyberajte si televízny program, ktorý vás rozptýli a rozveselí. Čítajte, maľujte , lúštite krížovky ..

✅Sústreďte sa na pozitívne správy – doprajte si prestávky pri sledovaní, počúvaní či čítaní správ, opakované vnímanie negatívny,ch informácií môže byť znepokojujúce.

Zdroj: RÚVZ Košice