«

»

okt 01

Od dnešného dňa po novom

Od 1. októbra platí, že počet zákazníkov v obchode v jednom okamihu nesmie byť viac ako jeden človek na 10 metrov štvorcových z predajnej plochy. Táto podmienka sa nevzťahuje na deti a tiež neplatí pokiaľ je prevádzkovateľ schopný zabezpečiť dodržiavanie odstupu medzi jednotlivými zákazníkmi minimálne 2 metre.V reštauráciach neplatí, ak je prevádzkovateľ schopný zabezpečiť a dodržať odstup 2 metre medzi stolmi.

Hromadné podujatia je možné organizovať do 50 osôb vrátane organizátorov. V prípade napríklad športového podujatia – ak počet športovcov aj organizačného tímu, presiahne počet 50, podujatie sa môže uskutočniť, ale bez prítomnosti obecenstva.
V divadlách či na hudobných, filmových predstaveniach musí byť šachovnicové sedenie, alebo sedenie v každom druhom rade. Počet ľudí – 50. A zakazuje sa konzumácia jedál a nápojov.
Zakazuje sa usporadúvať spoločenské podujatia, ako sú svadobné a rodinné oslavy, plesy, kary, stužkové.Výnimku majú podujatia, kde každý účastník má v čase začiatku akcie negatívny výsledok testu nie starší ako 12 hodín.
Rúška nosia žiaci aj na vyučovaní, a oddnes aj vonku, ak sa stretnete s osobou, ktorá nebýva s vami v spoločnej domácnosti a rozostup je menší ako 2 metre.
Na Slovensku platí núdzový stav. Zatiaľ na dobu 45 dní.