«

»

aug 31

V stredu sa začína nový školský rok 

Po niekoľkomesačnej pauze a po letných prázdninách sa od stredy 2.septembra vracajú školáci do škôl. Ovárajú sa všetky základné, stredné školy a v materských sa prechádza z prázdninového na riadny režim. Školská dochádzka bude opäť povinná. Školy dostali od ministerstva školstva manuál, podľa ktorého sa budú riadiť pri otvorení školského roka a počas najbližších dvoch týždňov. Manuál obsahuje opatrenia a odporúčania v súvislosti s ochorením Covid – 19.

👍Prvý školský deň 2.9. – žiaci a študenti idú rovno do tried, hromadné otvorenie školského roka sa nekoná. Výnimka platí pre prvákov a ich rodičov (na niektorých školách smie byť prítomný len 1 rodič), deti aj rodičia majú rúška a stoja v bezpečných rozostupoch.
👍R-O-R – pre 1. st. ZŠ sú odporúčané RÚŠKA iba v spoločných priestoroch a na chodbách (nie v triedach), pre 2. st. ZŠ a SŠ sú povinné v interiéry počas celého vyučovania. Pedagógovia by sa mali chrániť štítmi res. rúškami. Dodržiava sa ODSTUP a dezinfikujú sa RUKY
👍Školy si musia zriadiť izolačku, kde bude umiestené dieťa, u ktorého sa dostavia príznaky choroby (teplota, kašeľ..) do času, kým si ho neprevezmú rodičia.
👍Do 18.septembra sa necvičí v telocvičniach, nepláve v bazénoch, telesná výchova prebieha vonku.
👍Ranný filter – žiakom sa bude merať telesná teplota počas minimálne dvoch týždňov
👍V materských školách – dieťa sprevádza len 1 rodič, ktorý musí mať rúško a svoj čas v školke musí skrátiť na minimum.
👍Semafor – školy sa riadia semaforom – zelená – žiadne podozrivé dieťa ani zamestnanec v škole/
oranžová – existuje podozrenie na ochorenie – u žiaka alebo zamestnanca školy
červená – dva a viac potvrdených prápadov – škola sa riadi opatreniami hygienikov.‍️‍‍
Všetky podrobnosti nájdete na webových stránkach škôl vašich detí.